Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Bób z warzywami


16.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 500 g  bobu
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka kalarepa
  • 1 sztuka duży pęczek szczypiorku
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  cukru
  • kilka liści sałaty
  • kilka liści roszponki

Sposób przyrządzania:

  1. Bób oraz kalarepę gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie. Następnie odcedź. Kalarepę pokrój w kostkę, a bób obierz z łupinek.
  2. Cebule obierz, drobno posiekaj i zeszklij na łyżce rozgrzanego masła. Dodaj do niego bób, kalarepę, czosnek przeciśnięty przez praskę i szczypiorek. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Smaż wszystko jeszcze 20 minut.
  3. Na talerzu rozłóż liście sałaty i roszponki. Na wierzch wyłóż bób z warzywami. Przed podaniem danie udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE