Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 500 g różyczek brokułu
- 300 g pieczarek
- 3 sztuki cebule
- 200 g żółtego sera
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
- liść laurowy
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
- 2 szklanki ryżu
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Cebule obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Następnie dodaj pieczarki, liść laurowy i posiekaną natkę. Duś wszystko na małym ogniu.
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie. W oddzielnym garnku, również w osolonej wodzie, ugotuj brokuły.
- Koncentrat wymieszaj z 1/2 szklanki wody, dodaj do pieczarek. Chwilę gotuj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Brokuły odcedź, wymieszaj z pieczarkami i ryżem. Dopraw pieprzem. Posyp startym serem i lekko podgrzej.
Źródło przepisu: Przyślij przepis