Dzisiaj jest: Sobota, 25.01.2020 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Brokuły smażone w cieście


21.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka brokuł
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szklanka  mleka
  • 2 szklanki  mąki
  • 1 łyżeczka  cukru
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
    Dip
  • 2 łyżki  jogurtu
  • 1 łyżka  śmietany
  • 1 łyżeczka  czosnku granulowanego

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł umyj i podziel na różyczki.
  2. Mąkę, jajko, mleko, cukier i odrobinę soli dobrze wymieszaj, by powstało gładkie ciasto naleśnikowe.
  3. Każdą różyczkę brokułu maczaj dokładnie w cieście, a potem lekko w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
  4. Wymieszaj jogurt, śmietanę, czosnek granulowany i odrobinę soli. Brokuły podawaj z dipem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE