Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Bruschetta z borowikami


19.01.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Grzanki zyskają dodatkowy, ciekawy smak jeśli posmaruje się je serem ricotta.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 250 g  borowiki
  • 8 kromek  bagietka
  • 3 ząbki  czosnek
  • 2 łyżki  oliwa
  • 1 łyżka  masło
  • 1 łyżka  natka pietruszki
    posiekana
  • 1 sztuka  tymianek
    świeży
  • 1 sztuka  gałka muszkatołowa
    starta
  • 1 szczypta  sól
  • 1 szczypta  pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby oczyść, pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanej na patelni oliwie. Gdy grzyby puszczą sok, dodaj posiekane ząbki czosnku i podgrzewaj jeszcze 10 minut. Po tym czasie odstaw i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i tymiankiem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Kromki bagietki opiecz w piekarniku. Następnie każdą kromkę oprósz gałką muszkatołową i ułóż na niej grzyby. Przed podaniem skrop grzanki oliwą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE