Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Bruschetta z borowikami


19.01.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Grzanki zyskają dodatkowy, ciekawy smak jeśli posmaruje się je serem ricotta.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 250 g  borowiki
  • 8 kromek  bagietka
  • 3 ząbki  czosnek
  • 2 łyżki  oliwa
  • 1 łyżka  masło
  • 1 łyżka  natka pietruszki
    posiekana
  • 1 sztuka  tymianek
    świeży
  • 1 sztuka  gałka muszkatołowa
    starta
  • 1 szczypta  sól
  • 1 szczypta  pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby oczyść, pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanej na patelni oliwie. Gdy grzyby puszczą sok, dodaj posiekane ząbki czosnku i podgrzewaj jeszcze 10 minut. Po tym czasie odstaw i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i tymiankiem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Kromki bagietki opiecz w piekarniku. Następnie każdą kromkę oprósz gałką muszkatołową i ułóż na niej grzyby. Przed podaniem skrop grzanki oliwą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE