Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bułka na słono z czerwonym pesto


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 3 sztuki jajka
  • 100 ml  mleka
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 szczypta  soli
  • 1 sztuka słoiczek czerwonego pesto (160g)
  • 1 sztuka czubata szklanka mąki + do oprószenia
  • 160 g  sera żółtego
  • 1.5 łyżeczek  proszku do pieczenia
  • tłuszcz do formy

Sposób przyrządzania:

  1. Ser żółty pokrój w drobną kostkę. Jajka sparz i wbij do miski. Następnie ubij ze szczyptą soli. Nie przerywając miksowania dodaj mleko oraz olej.
  2. Do uzyskanej masy dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, pokrojony ser i pesto. Całość dokładnie wymieszaj.
  3. Formę keksówkę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto wlej do formy. Piecz 55 minut w 180 st. C. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdź patyczkiem czy ciasto w środku się upiekło.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE