Dzisiaj jest: Piątek, 10.04.2020 Imieniny: Michała i Makarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Chleb bezglutenowy


25.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 500 g  mąki bezglutenowej
  • 35 g  oleju
  • 400 ml  wody
  • 20 g  cukru
  • 5 g  soli
  • 7 g  drożdży w proszku
  • 50 g  siemienia lnianego
  • papier do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsyp do miski. Dodaj cukier, sól oraz drożdże. Wlej olej i wodę. Wyrób mieszadłami, aż wszystkie składniki się połączą. Dodaj siemię lniane.
  2. Dwie formy keksówki wyłóż papierem do pieczenia, posmaruj olejem.
  3. Ciasto rozłóż do foremek, odstaw na 25 minut w ciepłe miejsce, żeby wyrosło. Po tym czasie posmaruj wierzch ciasta wodą lub białkiem.
  4. Chleby piecz 50 minut w temperaturze 190 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE