Dzisiaj jest: Środa, 01.04.2020 Imieniny: Zbigniewa i Grażyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Chlebek z bananem


21.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 4 sztuki dojrzałe banany
  • 150 g  cukru
  • 1 sztuka rozkłócone jajko
  • 75 g  miękkiego masła
  • 1 opakowanie  cukru wanilinowego
  • 180 g  mąki
  • 1 szczypta  soli
  • 1 łyżka  sody oczyszczonej

Sposób przyrządzania:

  1. W dużej misce rozgnieć obrane ze skórki banany. Następnie dodaj cukier, jajko, masło oraz cukier wanilinowy. W oddzielnej misce wymieszaj mąkę z sodą oraz solą i dodaj mieszankę do masy bananowej.
  2. Wszystko ponownie dokładnie wymieszaj i przełóż do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy. Piecz przez 60 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE