Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 4 sztuki dojrzałe banany
- 150 g cukru
- 1 sztuka rozkłócone jajko
- 75 g miękkiego masła
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 180 g mąki
- 1 szczypta soli
- 1 łyżka sody oczyszczonej
|
|
Sposób przyrządzania:
- W dużej misce rozgnieć obrane ze skórki banany. Następnie dodaj cukier, jajko, masło oraz cukier wanilinowy. W oddzielnej misce wymieszaj mąkę z sodą oraz solą i dodaj mieszankę do masy bananowej.
- Wszystko ponownie dokładnie wymieszaj i przełóż do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy. Piecz przez 60 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka