Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 opakowanie sera camembert
- kilka suszonych pomidorów w oleju
- 1 sztuka żółtko
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto francuskie pokrój na 8 prostokątów. Ser camembert pokrój na 4 części. Suszone pomidory odsącz z zalewy, posiekaj.
- Na 4 kawałki ciasta wyłóż po porcji sera oraz suszonych pomidorów. Pozostałe ciasto ponacinaj radełkiem, uzyskując paski. Następnie przykryj nim ser z pomidorami, sklej brzegi.
- Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim kieszonki. Wierzchy posmaruj rozkłóconym żółtkiem. Piecz 25 minut w 220 st. C.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników