Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Chrupiące kieszonki z serem camembert


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie  sera camembert
  • kilka suszonych pomidorów w oleju
  • 1 sztuka żółtko

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto francuskie pokrój na 8 prostokątów. Ser camembert pokrój na 4 części. Suszone pomidory odsącz z zalewy, posiekaj.
  2. Na 4 kawałki ciasta wyłóż po porcji sera oraz suszonych pomidorów. Pozostałe ciasto ponacinaj radełkiem, uzyskując paski. Następnie przykryj nim ser z pomidorami, sklej brzegi.
  3. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim kieszonki. Wierzchy posmaruj rozkłóconym żółtkiem. Piecz 25 minut w 220 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE