Dzisiaj jest: Czwartek, 21.11.2019 Imieniny: Janusza i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną


20.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki średniej wielkości cukinie
  • 1-2 sztuki czerwone cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1/2 szklanki  ugotowanej kaszy jaglanej
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • sok z 1 cytryny
  • oliwa do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie umyj, osusz i przetnij wzdłuż. Łyżeczką wydrąż środek, uważając, by nie uszkodzić cukinii. Wydrążony miąższ posiekaj i podsmaż razem z drobno posiekanymi cebulą, papryką i czosnkiem.
  2. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu, po czym wymieszaj ją z przesmażonym farszem. Dopraw masę do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  3. Wydrążone cukinie posmaruj oliwą, oprósz solą oraz pieprzem i wypełnij farszem z kaszy. Piecz 30-40 minut w 170 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE