Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki średniej wielkości cukinie
  • 1-2 sztuki czerwone cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1/2 szklanki  ugotowanej kaszy jaglanej
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • sok z 1 cytryny
  • oliwa do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie umyj, osusz i przetnij wzdłuż. Łyżeczką wydrąż środek, uważając, by nie uszkodzić cukinii. Wydrążony miąższ posiekaj i podsmaż razem z drobno posiekanymi cebulą, papryką i czosnkiem.
  2. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu, po czym wymieszaj ją z przesmażonym farszem. Dopraw masę do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  3. Wydrążone cukinie posmaruj oliwą, oprósz solą oraz pieprzem i wypełnij farszem z kaszy. Piecz 30-40 minut w 170 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE