Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 100 g żółtej fasolki szparagowej
- 100 g zielonej fasolki szparagowej
- 100 g czerwonych pomidorków koktajlowych
- 100 g żółtych pomidorków koktajlowych
- 1 sztuka cebula
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- sól
- pieprz
- szczypiorek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z fasolki odetnij końcówki i ugotuj ją do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odcedź.
- Przestudzoną fasolkę podziel na 3 części. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj fasolkę, pomidorki i mieszając podgrzewaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Gotowe danie przełóż na talerze i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka