Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka cukinia
- 1 sztuka cebula
- 200 g fasolki szparagowej
- 1 sztuka brokuł
- 1/2 sztuki kalafiora
- 1 sztuka czerwona papryka
- 5 sztuk ziemniaków
- 1 ząbek czosnku
- oliwa
- sól
- przyprawa do ziemniaków
- zioła prowansalskie
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach, odcedź, ostudź. Następnie obierz, pokrój w plastry, oprósz przyprawą do ziemniaków i podsmaż na rozgrzanej oliwie.
- Fasolkę, brokuł i kalafior ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Cukinie, paprykę i cebulę pokrój, chwilę podsmaż. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i zioła. Smaż wszystko, aż warzywa zmiękną.
- Usmażone warzywa wymieszaj z ziemniakami.
Źródło przepisu: Przyślij przepis