Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Domowy chlebek bananowo-orzechowy


06.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 12 - 16 osób


Składniki

  • 3 szklanki  mąki bezglutenowej
  • 1 łyżeczka  sody oczyszczonej
  • 1/4 łyżeczki  soli
  • 1/2 łyżeczki  cynamonu
  • 4 sztuki jajka
  • 4 sztuki dojrzałe banany
  • 1/2 szklanki  cukru brązowego
  • 1/3 szklanki  oleju rzepakowego
  • 1/3 szklanki  posiekanych orzechów włoskich

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp mąkę, sodę, sól oraz cynamon i wymieszaj.
  2. W osobnej misce rozgnieć banany. W drugiej misce rozbełtaj jajka z cukrem oraz olejem. Następnie dodaj rozgniecione banany i wszystko wymieszaj. Uzyskaną masę dodaj do mieszanki mąki i cynamonu. Wsyp posiekane orzechy i wymieszaj wszystko na jednolitą masę.
  3. Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Na tak przygotowaną blachę wylej ciasto. Wierzch posyp orzechami. Piecz 45-55 minut w temperaturze 175 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE