Dzisiaj jest: Wtorek, 17.10.2017 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Domowy chlebek bananowo-orzechowy


06.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 12 - 16 osób


Składniki

  • 3 szklanki  mąki bezglutenowej
  • 1 łyżeczka  sody oczyszczonej
  • 1/4 łyżeczki  soli
  • 1/2 łyżeczki  cynamonu
  • 4 sztuki jajka
  • 4 sztuki dojrzałe banany
  • 1/2 szklanki  cukru brązowego
  • 1/3 szklanki  oleju rzepakowego
  • 1/3 szklanki  posiekanych orzechów włoskich

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp mąkę, sodę, sól oraz cynamon i wymieszaj.
  2. W osobnej misce rozgnieć banany. W drugiej misce rozbełtaj jajka z cukrem oraz olejem. Następnie dodaj rozgniecione banany i wszystko wymieszaj. Uzyskaną masę dodaj do mieszanki mąki i cynamonu. Wsyp posiekane orzechy i wymieszaj wszystko na jednolitą masę.
  3. Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Na tak przygotowaną blachę wylej ciasto. Wierzch posyp orzechami. Piecz 45-55 minut w temperaturze 175 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE