Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Domowy chlebek bananowo-orzechowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 12 - 16 osób


Składniki

  • 3 szklanki  mąki bezglutenowej
  • 1 łyżeczka  sody oczyszczonej
  • 1/4 łyżeczki  soli
  • 1/2 łyżeczki  cynamonu
  • 4 sztuki jajka
  • 4 sztuki dojrzałe banany
  • 1/2 szklanki  cukru brązowego
  • 1/3 szklanki  oleju rzepakowego
  • 1/3 szklanki  posiekanych orzechów włoskich

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp mąkę, sodę, sól oraz cynamon i wymieszaj.
  2. W osobnej misce rozgnieć banany. W drugiej misce rozbełtaj jajka z cukrem oraz olejem. Następnie dodaj rozgniecione banany i wszystko wymieszaj. Uzyskaną masę dodaj do mieszanki mąki i cynamonu. Wsyp posiekane orzechy i wymieszaj wszystko na jednolitą masę.
  3. Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Na tak przygotowaną blachę wylej ciasto. Wierzch posyp orzechami. Piecz 45-55 minut w temperaturze 175 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE