Dzisiaj jest: Wtorek, 21.01.2020 Imieniny: Agnieszki, Dzień Babci



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Duffinki ziemniaczane


17.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ugotowanych ziemniaków
  • 100 g  miekkiego masła
  • 2 łyżki  śmietany
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka żółtko
  • 1/4 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka  soli
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ciepłe ziemniaki zmiel w maszynce i odstaw do przestygnięcia. Następnie dodaj żółtko, jajko, masło, gałkę muszkatołową, śmietanę, sól oraz pieprz. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  2. Gotową masę przełóż do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki.
  3. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyciskaj na niego szprycą stożki z masy ziemniaczanej. Odstaw w chłodne miejsce na 20 minut. Po tym czasie piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C, aż brzegi zbrązowieją.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE