Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Duszona zielona fasolka w śmietanie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mrożonej zielonej fasolki
  • 10 sztuk średnich pieczarek
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki małe kubki śmietany 18%
  • 1 szklanka  kremówki
  • 5 łyżek  masła
  • suszone oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę gotuj przez 3 minuty w osolonym wrzątku. Osącz na sicie.
  2. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i podsmaż razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym maśle. Gdy sok z pieczarek odparuje, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę.
  3. Następnie na patelnię dodaj fasolkę i zalej obiema śmietanami. Dopraw do smaku oregano, solą oraz pieprzem. Podawaj z puree ziemniaczanym lyb ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE