Dzisiaj jest: Niedziela, 23.02.2020 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Duszona zielona fasolka w śmietanie


20.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mrożonej zielonej fasolki
  • 10 sztuk średnich pieczarek
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki małe kubki śmietany 18%
  • 1 szklanka  kremówki
  • 5 łyżek  masła
  • suszone oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę gotuj przez 3 minuty w osolonym wrzątku. Osącz na sicie.
  2. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i podsmaż razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym maśle. Gdy sok z pieczarek odparuje, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę.
  3. Następnie na patelnię dodaj fasolkę i zalej obiema śmietanami. Dopraw do smaku oregano, solą oraz pieprzem. Podawaj z puree ziemniaczanym lyb ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE