Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 opakowanie mrożonej zielonej fasolki
- 10 sztuk średnich pieczarek
- 1 sztuka czerwona papryka
- 2 sztuki cebule
- 2 sztuki małe kubki śmietany 18%
- 1 szklanka kremówki
- 5 łyżek masła
- suszone oregano
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolkę gotuj przez 3 minuty w osolonym wrzątku. Osącz na sicie.
- Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i podsmaż razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym maśle. Gdy sok z pieczarek odparuje, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę.
- Następnie na patelnię dodaj fasolkę i zalej obiema śmietanami. Dopraw do smaku oregano, solą oraz pieprzem. Podawaj z puree ziemniaczanym lyb ryżem.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy