Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Fasola zapiekana pod pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  fasoli
  • 2 sztuki cebule
  • 1/2 sztuki pęczka mięty
  • 1/2 szklanki  oleju
  • 5 sztuk pomidorów
  • 3 łyżki  papryki w proszku
  • 1 łyżka  majeranku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę opłucz, zalej wodą i zostaw na noc. Następnie ugotuj z listkami mięty. Gdy fasola zmięknie, odcedź ją.
  2. Cebule obierz, pokrój w plastry i podsmaż na połowie rozgrzanego oleju. Dodaj fasolę, oprósz wszystko solą oraz pieprzem i dobrze wymieszaj. Pomidory umyj, osusz i pokrój w plasterki.
  3. Podsmażoną fasolę wyłóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozłóż pokrojone pomidory. Całość oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Piecz 15 minut w 160 st. C.
  4. Gotową potrawę polej podsmażoną na pozostałym oleju papryką i posyp listkami mięty.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE