Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Fasola zapiekana pod pomidorami


08.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  fasoli
  • 2 sztuki cebule
  • 1/2 sztuki pęczka mięty
  • 1/2 szklanki  oleju
  • 5 sztuk pomidorów
  • 3 łyżki  papryki w proszku
  • 1 łyżka  majeranku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę opłucz, zalej wodą i zostaw na noc. Następnie ugotuj z listkami mięty. Gdy fasola zmięknie, odcedź ją.
  2. Cebule obierz, pokrój w plastry i podsmaż na połowie rozgrzanego oleju. Dodaj fasolę, oprósz wszystko solą oraz pieprzem i dobrze wymieszaj. Pomidory umyj, osusz i pokrój w plasterki.
  3. Podsmażoną fasolę wyłóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozłóż pokrojone pomidory. Całość oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Piecz 15 minut w 160 st. C.
  4. Gotową potrawę polej podsmażoną na pozostałym oleju papryką i posyp listkami mięty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE