Dzisiaj jest: Niedziela, 20.10.2019 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Fasolka szparagowa na kwaśno


29.05.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Fasolka szparagowa na kwaśno to doskonałe i pełnowartościowe danie, które można podawać albo polane zrumienioną bułką tartą z masłem, albo z ryżem lub ziemniakami z wody.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  fasolka szparagowa
    zielona
  • 3 sztuki  żółtko z jajka
  • 2 łyżki  ocet balsamiczny
  • 2 łyżki  masło
  • 2 łyżki  natka pietruszki
    posiekana
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ze strączków fasolki poobcinaj końce i usuń włókna. Tak przygotowaną fasolkę gotuj przez 13 minut w osolonym wrzątku, po czym odcedź.
  2. Żółtka wymieszaj z octem balsamicznym.
  3. Na patelni rozgrzej masło, włóż odsączoną fasolkę, wlej żółtka z octem i smaż, mieszając, przez 3 minuty. Posyp natką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE