Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.02.2018 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Fasolka szparagowa w pikantnym sosie


24.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 80 dag  fasolki szparagowej
  • sól
  • cukier
  • 1 łyżeczka  masła
    Sos
  • 3 łyżki  oleju
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 4 sztuki pomidory
  • 1 łyżka  keczupu
  • 1 szczypta  suszonego tymianku
  • 1 sztuka liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • cukier
  • zielenina

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka z gorącą wodą z dodatkiem soli, cukru i masła wrzuć fasolkę i gotuj 25 minut na średnim ogniu. Powinna być miękka, ale nie rozgotowana.
  2. Sos: Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zeszklą, dodaj pokrojone pomidory oraz keczup i duś kilka minut. Zalej szklanką wody, dodaj przyprawy i duś na niewielkim ogniu nie dłużej niż 10 minut.
  3. Sos przetrzyj przez sito, dopraw tak, by był pikantny z wyraźną pomidorową nutą. Jeśli trzeba, odparuj na dużym ogniu. Odsączoną fasolkę polej sosem i udekoruj zieleniną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE