Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 100 g sera gorgonzola
- 2 łyżki pestek dyni
- 1/2 kg fasolki szparagowej
- 2 ząbki czosnku
- oliwa
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czosnek obierz, posiekaj. Z fasolki odetnij końcówki i ugotuj ją w osolonej wodzie. Odsącz. Pestki dyni upraż na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
- Czosnek chwilę podsmaż na oliwie. Dodaj fasolkę i dynię. Smaż wszystko chwilę, mieszając.
- Fasolkę i dynię przełóż na talerz, dopraw solą oraz pieprzem i posyp pokruszoną gorgonzolą. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyslij przepis