Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Fasolowe burgery


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kajzerki
  • 1 sztuka puszka fasoli konserwowej czerwonej
  • 5 sztuk jajek
  • 2 sztuki czubate łyżki mąki
  • sól
  • kilka listków bazylii
  • 3 łyżki  oleju rzepakowego
  • 1/2 główki  sałaty lodowej
  • 1 sztuka pomidor

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę odsącz z zalewy i rozgnieć tłuczkiem do ziemniaków. Do powstałej masy dodaj 1 jajko, mąkę, sól i posiekane listki bazylii.
  2. Namocz dłonie w wodzie, formuj z masy fasolowej cztery kotlety i smaż je na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety ułóż na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 130 st. C, by nie wystygły.
  3. Kajzerki przekrój na pół, podpiecz na suchej patelni. Sałatę drobno posiekaj, pomidora umyj i pokrój w plastry. Pozostałe jajka usmaż na rozgrzanej patelni.
  4. Na spodzie kajzerki ułóż porcję sałaty, na niej plaster pomidora, kotlet z fasoli oraz sadzone jajko. Wierzch przykryj drugą częścią kajzerki.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE