Dzisiaj jest: Niedziela, 26.01.2020 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Francuska tarta z serem camembert


24.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 2 sztuki sery camembert
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 3 sztuki duże jajka
  • 300 g  gęstej kwaśnej śmietany
  • 1/2 łyżeczki  tymianku
  • 1/2 łyżeczki  rozmarynu
  • sól
  • pieprz
  • garść żurawiny
  • 2 łyżki  płynnego miodu

Sposób przyrządzania:

  1. Ciastem francuskim wyłóż formę do tarty. Camembert pokrój w plasterki i ułóż równomiernie na cieście. W misce rozkłóć 3 jajka. Następnie dodaj do nich gęstą śmietanę. Posyp tymiankiem i rozmarynem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Całość starannie wymieszaj.
  2. Tartę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. PO 10 minutach na podpieczone ciasto wylej masę jajeczno-śmietanową. Zapiekaj jeszcze 10 minut, aż tarta się zrumieni. Garść żurawiny dokładnie wymieszaj z 2 łyżkami płynnego miodu i wyłóż na tartę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE