Dzisiaj jest: Niedziela, 15.12.2019 Imieniny: Celiny i Waleriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Francuskie rożki ze szpinakiem


06.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 270 g  mrożonego szpinaku
  • 75 g  pieczarek
  • 90 g  cebuli
  • 100 g  serka topionego edamskiego
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 opakowania  ciasta francuskiego
  • olej rzepakowy
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmaż pieczarki i cebulę. Następnie dodaj mrożony szpinak i poczekaj, aż się rozmiękczy. Włóż rozgnieciony czosnek, a potem serek topiony. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
  2. Schłodzone ciasto francuskie podziel na małe kwadraty. Nakładaj łyżeczką masę szpinakową. Składaj w trójkąty, zlep boki i ułóż na wyłożonej pergaminem blasze. Wierzch rożków posmaruj rozkłóconym jajkiem. Zapiekaj 15 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE