Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Francuskie rożki ze szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 270 g  mrożonego szpinaku
  • 75 g  pieczarek
  • 90 g  cebuli
  • 100 g  serka topionego edamskiego
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 opakowania  ciasta francuskiego
  • olej rzepakowy
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmaż pieczarki i cebulę. Następnie dodaj mrożony szpinak i poczekaj, aż się rozmiękczy. Włóż rozgnieciony czosnek, a potem serek topiony. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
  2. Schłodzone ciasto francuskie podziel na małe kwadraty. Nakładaj łyżeczką masę szpinakową. Składaj w trójkąty, zlep boki i ułóż na wyłożonej pergaminem blasze. Wierzch rożków posmaruj rozkłóconym jajkiem. Zapiekaj 15 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE