Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Frittata z bobu i kukurydzy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 5 sztuk jajek
  • 400 g  bobu
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 2 sztuki czubate łyżki posiekanego koperku
  • duża szczypta soli
  • 1 łyżeczka  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Młody bób zblanszuj i obierz ze skórki. Koperek posiekaj, a kukurydzę odcedź.
  2. W misce wymieszaj jajka, bób, kukurydzę, koperek i sól.
  3. Patelnię posmaruj olejem i lekko rozgrzej. Wylej na nią masę jajeczną, przykryj pokrywką i smaż na bardzo małym ogniu.
  4. Gdy wierzch będzie równo ścięty, wyłóż frittatę na kratkę lub talerz, aby przestygła. Podawaj pokrojoną na kawałki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE