Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 5 sztuk jajek
- 400 g bobu
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- 2 sztuki czubate łyżki posiekanego koperku
- duża szczypta soli
- 1 łyżeczka oleju
|
|
Sposób przyrządzania:
- Młody bób zblanszuj i obierz ze skórki. Koperek posiekaj, a kukurydzę odcedź.
- W misce wymieszaj jajka, bób, kukurydzę, koperek i sól.
- Patelnię posmaruj olejem i lekko rozgrzej. Wylej na nią masę jajeczną, przykryj pokrywką i smaż na bardzo małym ogniu.
- Gdy wierzch będzie równo ścięty, wyłóż frittatę na kratkę lub talerz, aby przestygła. Podawaj pokrojoną na kawałki.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka