Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.12.2019 Imieniny: Euzebiusza i Zdzisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Frittata z bobu i kukurydzy


12.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 5 sztuk jajek
  • 400 g  bobu
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 2 sztuki czubate łyżki posiekanego koperku
  • duża szczypta soli
  • 1 łyżeczka  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Młody bób zblanszuj i obierz ze skórki. Koperek posiekaj, a kukurydzę odcedź.
  2. W misce wymieszaj jajka, bób, kukurydzę, koperek i sól.
  3. Patelnię posmaruj olejem i lekko rozgrzej. Wylej na nią masę jajeczną, przykryj pokrywką i smaż na bardzo małym ogniu.
  4. Gdy wierzch będzie równo ścięty, wyłóż frittatę na kratkę lub talerz, aby przestygła. Podawaj pokrojoną na kawałki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE