Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Gniazdka ze spaghetti ze szpinakiem i jajkiem


04.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  makaronu spaghetti
  • 2 opakowania  szpinaku
  • 4 sztuki jajka
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron spaghetti ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek przeciśnij przez praskę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Szpinak opłucz, osusz i dodaj do podsmażonego czosnku. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i smaż, aż szpinak zmięknie.
  2. Z makaronu uformuj cztery gniazdka i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W środek każdego gniazda nałóż po dwie łyżki podsmażonego szpinaku, a następnie wbij jajko.
  3. Makaronowe gniazdka wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 st. C i piecz 20 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE