Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Gnocchi w pomidorach i żurawinie


11.06.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Gnocchi w pomidorach i żurawinie można serwować z dodatkiem świeżo startego parmezanu. Aby wzbogacić danie, warto dodać pokrojoną w kostkę paprykę w trzech kolorach: czerwonym, żółtym i zielonym.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  cebula
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 sztuka  chili papryczka
  • 1 łyżka  olej
  • 175 ml  passata pomidorowa
  • 75 g  galaretka
    z czerwonych porzeczek
  • 75 g  żurawina
    amerykańska
  • sól
    do smaku
    Gnocchi:
  • 30 g  orzechy włoskie
  • 3 gałązki  rozmaryn
  • 4 łyżki  oliwa z oliwek
  • 500 g  gnocchi
    mrożone
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i czosnek obierz, pokrój w kostkę. Papryczkę chili natnij, oczyść, usuń nasiona i posiekaj.
  2. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę, czosnek i papryczkę. Dodaj pomidorową passatę, galaretkę i żurawinę. Duś na wolnym ogniu przez 5 minut Dopraw do smaku solą.
  3. Orzechy grubo posiekaj. Rozmaryn umyj. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Częściowo rozmrożone gnocchi smaż do uzyskania złotego koloru, na końcu dodaj orzechy i rozmaryn. Dopraw do smaku solą. Gotowe gnocchi podawaj z sosem pomidorowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE