Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gnocchi zapiekane z brokułami i brukselką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Gnocchi zapiekane z brokułami i brukselką to przepis na smaczne danie jarskie. Potrawę należy podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  gnocchi ziemniaczane
  • 400 g  brokuł
  • 180 g  brukselka
  • 200 g  śmietana
  • 100 g  ser parmezan
  • 2 ząbki  czosnek
  • sól
    do smaku
  • pieprz biały
    mielony, do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaczane gnocchi włóż do osolonego wrzątku i gotuj, aż wypłyną. Następnie odcedź i odstaw do ocieknięcia.
  2. Brokuły podziel na różyczki. Brukselki oczyść. Brokuły oraz brukselki gotuj osobno w osolonej wodzie przez 8 minut. Odcedź, opłucz i zostaw do ocieknięcia.
  3. Śmietanę wymieszaj z 2/3 startego parmezanu. Gnocchi wrzuć do formy żaroodpornej. Następnie dodaj do nich warzywa, drobno posiekany czosnek, sól oraz pieprz. Składniki zalej śmietaną z parmezanem. Wymieszaj.
  4. Wierzch potrawy posyp pozostałym serem. Całość wstaw do piekarnika i piecz 15 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pierogi i kluski


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE