Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gołąbki ryżowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 10 sztuk liści kapusty włoskiej
  • 1 szklanka  ryżu
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  masła
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • 2 sztuki jajka
  • kilka gałązek tymianku
  • 1 kostka  rosołowa
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 łyżeczki  koncentratu pomidorowego

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew i cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym maśle.
  2. Do warzyw dodaj jajka, posiekany tymianek oraz ugotowany ryż. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Liście kapusty sparz we wrzątku, odetnij nerwy. Na środek każdego liścia nałóż ryżowo-warzywny farsz. Następnie zwijaj liście kapusty w sakiewki i związuj szczypiorkiem.
  4. Tak przygotowane gołąbki układaj w garnku i zalej wodą. Gotuj, a po 30 minutach dodaj kostkę rosołową i koncentrat pomidorowy. Na koniec zaciągnij sos zasmażką z mąki i masła.
Smacznego!


Źródło przepisu: Telemax


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE