Dzisiaj jest: Środa, 18.07.2018 Imieniny: Kamila i Szymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Gołąbki ryżowe


25.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 10 sztuk liści kapusty włoskiej
  • 1 szklanka  ryżu
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  masła
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • 2 sztuki jajka
  • kilka gałązek tymianku
  • 1 kostka  rosołowa
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 łyżeczki  koncentratu pomidorowego

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew i cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym maśle.
  2. Do warzyw dodaj jajka, posiekany tymianek oraz ugotowany ryż. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Liście kapusty sparz we wrzątku, odetnij nerwy. Na środek każdego liścia nałóż ryżowo-warzywny farsz. Następnie zwijaj liście kapusty w sakiewki i związuj szczypiorkiem.
  4. Tak przygotowane gołąbki układaj w garnku i zalej wodą. Gotuj, a po 30 minutach dodaj kostkę rosołową i koncentrat pomidorowy. Na koniec zaciągnij sos zasmażką z mąki i masła.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE