Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gołąbki z ziemniakami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk liści kapusty włoskiej
  • 1 sztuka cebula
  • 500 g  ziemniaków
  • 1 sztuka jajko
  • 5 sztuk czubatych łyżek mąki
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce. Cebulę obierz, zetrzyj na tarce i dodaj do ziemniaków. Warzywa wymieszaj z jajkiem, mąką, solą, pieprzem i majerankiem.
  2. Liście kapusty gotuj przez 2-3 minuty w osolonej wodzie, aż zmiękną. Po osączeniu ostrożnie zetnij twarde części.
  3. Na liście wyłóż po porcji ziemniaczanego farszu. Następnie zwijaj liście, tworząc gołąbki. Gotowe gołąbki układaj w dużym garnku i duś pod przykryciem z dodatkiem niewielkiej ilości wody przez 40 minut. W razie potrzeby podlej gołąbki wodą. Podawaj z sosem grzybowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE