Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 3 sztuki bakłażan
- sól
do smaku - 100 ml oliwa
- 2 sztuki pomidory
- 6 sztuk ser kozi
małe, pleśniowe - 6 gałązek tymianek
- pieprz
grubo mielony, do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bakłażany umyj, odetnij końcówki i pokrój w plastry. Oprósz je solą i odstaw na 15 minut, by puściły sok. Po tym czasie wytrzyj bakłażany ręcznikiem papierowym i posmaruj je oliwą. Tak przygotowane bakłażany smaż na rozgrzanym grillu po 5 minut z każdej strony.
- Ugrillowane plastry bakłażana przełóż na kawałki folii aluminiowej. Na każdym plastrze połóż plaster pomidora i sera. Wierzch posyp tymiankiem oraz pieprzem. Zawiń folię aluminiową formując pakieciki i ułóż je na rozgrzanym grillu. Grilluj przez 8 minut, co jakiś czas odwracając.
Źródło przepisu: Moje gotowanie