Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 250 g makaron ryżowy
- 1 sztuka cukinia
średnia - 1 sztuka bakłażan
średni - natka pietruszki
do dekoracji - przyprawa do grilla
do smaku - sól
do smaku - pieprz czarny
do smaku - 1 listek bazylia
kilka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
- Wcześniej umytą cukinię i bakłażana kroimy w grubsze plastry i posypujemy przyprawą. Tak przygotowane warzywa grillujemy, pilnując żeby się nie przypaliły. Na koniec wykładamy na talerz makaron, cukinię i bakłażana.
- Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki i dekorujemy świeżym listkiem bazylii.
Źródło przepisu: informacja prasowa Sfera PR