Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Gruszkowe racuchy


11.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 3 szklanki  mąki
  • 3 sztuki gruszki
  • 1 szklanka  gorącego mleka
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 2 opakowania  cukru wanilinowego
  • 1 sztuka jajko
  • olej
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier wanilinowy. Dodaj mleko i jajko. Wymieszaj tak, by powstała jednolita masa.
  2. Gruszki obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do masy na racuchy. Wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej olej. Wkładaj na niego porcje ciasta i smaż z obu stron na rumiano. Przed podaniem racuchy posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE