Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Grzyby w cieście


03.12.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Grzyby w cieście to przepis na doskonały dodatek do czerwonego barszczu.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 20 sztuk  grzyby suszone
    kapelusze, borowiki lub podgrzybki
  • 2 szklanki  mąka pszenna
  • 2 sztuki  jajka
  • 1 szklanka  mleko
  • sól
    do smaku
  • olej
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby opłucz, namocz w 2 szklankach wody i odstaw na 60 minut. Po tym czasie odcedź.
  2. Wodę, w której moczyły się grzyby, odlej. Ponownie zalej je wodą i gotuj przez 30 minut, aż staną się miękkie, wyjmij i przestudź.
  3. Mąkę przesiej, zmiksuj z jajkami, mlekiem i szczyptą soli. Ciasto powinno być gęstsze niż na naleśniki.
  4. Na dużej patelni rozgrzej olej. Grzyby maczaj w cieście, kładź je na oleju i smaż z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE