Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gulasz leśny z ziemniakami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  grzybów leśnych
  • 3 sztuki cebule
  • 6 sztuk ziemniaków
  • 3 łyżki  śmietany 18%
  • 1 szklanka  bulionu warzywnego
  • 4 sztuki listki laurowe
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby oczyść, umyj i pokrój w paski. Cebule obierz, pokrój w piórka. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę.
  2. Do dużego garnka wlej olej, dodaj przyprawy i podsmaż na nim przygotowane wcześniej składniki. Następnie podlej wszystko bulionem i duś przez 30 minut. Pod koniec zapraw śmietaną.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE