Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 kg grzybów leśnych
- 3 sztuki cebule
- 6 sztuk ziemniaków
- 3 łyżki śmietany 18%
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 4 sztuki listki laurowe
- sól
- pieprz
- 3 łyżki oleju
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grzyby oczyść, umyj i pokrój w paski. Cebule obierz, pokrój w piórka. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę.
- Do dużego garnka wlej olej, dodaj przyprawy i podsmaż na nim przygotowane wcześniej składniki. Następnie podlej wszystko bulionem i duś przez 30 minut. Pod koniec zapraw śmietaną.
Źródło przepisu: Przyslij przepis