Dzisiaj jest: Piątek, 22.03.2019 Imieniny: Bogusława i Katarzyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Gulasz wegetariański


18.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 5-6 sztuk kotletów sojowych
  • 3/4 szklanki  przecieru pomidorowego
  • 1/2 szklanki  wody
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 1 ząbek  czosnku
  • olej
  • 1/4 łyżeczki  kolendry
  • 1 szczypta  chili
  • 1 szczypta  kuminu
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety zalej w garnku gorącą wodą z przecierem pomidorowym, dodaj przyprawy i gotuj 5 minut na małym ogniu.
  2. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmaż na oleju, pod koniec smażenia dodaj rozdrobniony czosnek. Dodaj do sosu z kotletami i duś wszystko jeszcze przez chwilę.
  3. Na koniec rozdrobnij kotlety na małe cząstki. Gotowy gulasz podawaj z kaszą lub ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE