Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Gulasz wegetariański


18.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 5-6 sztuk kotletów sojowych
  • 3/4 szklanki  przecieru pomidorowego
  • 1/2 szklanki  wody
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 1 ząbek  czosnku
  • olej
  • 1/4 łyżeczki  kolendry
  • 1 szczypta  chili
  • 1 szczypta  kuminu
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety zalej w garnku gorącą wodą z przecierem pomidorowym, dodaj przyprawy i gotuj 5 minut na małym ogniu.
  2. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmaż na oleju, pod koniec smażenia dodaj rozdrobniony czosnek. Dodaj do sosu z kotletami i duś wszystko jeszcze przez chwilę.
  3. Na koniec rozdrobnij kotlety na małe cząstki. Gotowy gulasz podawaj z kaszą lub ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE