Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 5-6 sztuk kotletów sojowych
- 3/4 szklanki przecieru pomidorowego
- 1/2 szklanki wody
- 1/2 sztuki cebuli
- 1 ząbek czosnku
- olej
- 1/4 łyżeczki kolendry
- 1 szczypta chili
- 1 szczypta kuminu
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kotlety zalej w garnku gorącą wodą z przecierem pomidorowym, dodaj przyprawy i gotuj 5 minut na małym ogniu.
- Cebulę pokrojoną w kostkę podsmaż na oleju, pod koniec smażenia dodaj rozdrobniony czosnek. Dodaj do sosu z kotletami i duś wszystko jeszcze przez chwilę.
- Na koniec rozdrobnij kotlety na małe cząstki. Gotowy gulasz podawaj z kaszą lub ryżem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka