Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gulasz z białej fasoli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Gulasz z białej fasoli można zagęścić zasmażką z 1 łyżki oleju i 1 łyżki mąki.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  fasola biała
    piękny jaś
  • 700 g  ziemniaki
  • 2 sztuki  marchew
  • 1/2 sztuki  por
  • 2 sztuki  papryka czerwona
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 ząbek  czosnek
  • 400 g  pomidory
    krojone
  • 2 łyżki  olej rzepakowy
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę zalej wodą i zostaw na noc. Następnego dnia odlej wodę, wlej świeżą i gotuj przez 60 minut. Dodaj pokrojone marchewki i por. Po 30 minutach dodaj obrane i pokrojone ziemniaki.
  2. Papryki oczyść z nasion, pokrój w kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju razem z papryką. Następnie dodaj pomidory wraz z zalewą, wymieszaj i przełóż wszystko do fasoli. Dopraw do smaku solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE