Dzisiaj jest: Poniedziałek, 10.12.2018 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5827

Hummus ze szpinakiem i fetą


04.10.2018
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jego gładka konsystencja, kremowy kolor i charakterystyczny smak są rozpoznawalne na całym świecie. Hummus, bo o nim mowa, sprawdza się jako smarowidło do pieczywa, dip do surowych warzyw, dodatek do dań głównych.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 puszka  ciecierzyca
    gotowana
  • 4 szklanki  szpinak
    baby
  • 2 łyżki  pasta tahini
  • 3 łyżki  sok z cytryny
  • 100-120 g  ser feta
  • 50 ml  oliwa z oliwek
  • 1-2 ząbki  czosnek
  • 1 szczypta  chili (przyprawa)
    w płatkach

Sposób przyrządzania:

  1. Naszykuj wszystkie składniki. Szpinak umyj i odciśnij, pokrój drobno czosnek i wyciśnij sok z cytryny.
  2. Wszystkie składniki (oprócz sera feta) wrzuć do blendera i zmiksuj na gładką masę.
  3. Dodaj ser feta i blenduj krótko, tylko do połączenia się składników. Gotowe!
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 78

Przepisy: 91


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona potrawa wigilijna?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE