Dzisiaj jest: Wtorek, 28.01.2020 Imieniny: Walerego i Radomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Hummus ze szpinakiem i fetą


04.10.2018
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jego gładka konsystencja, kremowy kolor i charakterystyczny smak są rozpoznawalne na całym świecie. Hummus, bo o nim mowa, sprawdza się jako smarowidło do pieczywa, dip do surowych warzyw, dodatek do dań głównych.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 puszka  ciecierzyca
    gotowana
  • 4 szklanki  szpinak
    baby
  • 2 łyżki  pasta tahini
  • 3 łyżki  sok z cytryny
  • 100-120 g  ser feta
  • 50 ml  oliwa z oliwek
  • 1-2 ząbki  czosnek
  • 1 szczypta  chili (przyprawa)
    w płatkach

Sposób przyrządzania:

  1. Naszykuj wszystkie składniki. Szpinak umyj i odciśnij, pokrój drobno czosnek i wyciśnij sok z cytryny.
  2. Wszystkie składniki (oprócz sera feta) wrzuć do blendera i zmiksuj na gładką masę.
  3. Dodaj ser feta i blenduj krótko, tylko do połączenia się składników. Gotowe!
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 78

Przepisy: 97


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE