Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Indyjski gulasz z soczewicy


14.09.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

indyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Indyjski gulasz z soczewicy podawaj posypany orzechami nerkowca i udekorowany listkami kolendry.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  włoszczyzna
    por, marchew, seler
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 łyżka  orzechy nerkowca
  • 1 łyżeczka  olej
  • 1 szczypta  kardamon
  • 1 szczypta  kolendra
  • 1 szczypta  goździki
    mielone
  • 400 ml  bulion warzywny
  • 80 g  soczewica
    czerwona
  • 100 g  ciecierzyca
    z puszki
  • kolendra
    liście, do dekoracji
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę oczyść i drobno posiekaj. Cebulę obierz i również posiekaj. Orzechy nerkowca upraż na suchej patelni i ostudź.
  2. W garnku rozgrzej olej. Podsmaż na nim włoszczyznę i cebulę. Dopraw je kardamonem, kolendrą, goździkami, solą oraz pieprzem. Na koniec podlej warzywa bulionem i dodaj czerwoną soczewicę.
  3. Gotuj wszystko przez 15 minut. Ciecierzycę odsącz z zalewy i dodaj do pozostałych składników. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Minnie

Posty : 10

Przepisy: 76


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE