Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Indyjski gulasz z soczewicy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

indyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Indyjski gulasz z soczewicy podawaj posypany orzechami nerkowca i udekorowany listkami kolendry.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  włoszczyzna
    por, marchew, seler
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 łyżka  orzechy nerkowca
  • 1 łyżeczka  olej
  • 1 szczypta  kardamon
  • 1 szczypta  kolendra
  • 1 szczypta  goździki
    mielone
  • 400 ml  bulion warzywny
  • 80 g  soczewica
    czerwona
  • 100 g  ciecierzyca
    z puszki
  • kolendra
    liście, do dekoracji
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę oczyść i drobno posiekaj. Cebulę obierz i również posiekaj. Orzechy nerkowca upraż na suchej patelni i ostudź.
  2. W garnku rozgrzej olej. Podsmaż na nim włoszczyznę i cebulę. Dopraw je kardamonem, kolendrą, goździkami, solą oraz pieprzem. Na koniec podlej warzywa bulionem i dodaj czerwoną soczewicę.
  3. Gotuj wszystko przez 15 minut. Ciecierzycę odsącz z zalewy i dodaj do pozostałych składników. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE