Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżeczka bułki tartej
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 4 sztuki winne jabłka
- 1 łyżeczka koniaku
- 1 łyżka masła
|
|
Sposób przyrządzania:
- Orzechy wsyp do miski. Dodaj miód, bułkę tartą oraz sok z cytryny i wymieszaj.
- Jabłka umyj, wydrąż gniazda nasienne, a wnętrze skrop koniakiem i wypełnij orzechowym farszem.
- Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i ułóż w nim jabłka. Zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Źródło przepisu: Palce lizać