Dzisiaj jest: Niedziela, 22.09.2019 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Jajecznica z leśnymi grzybami


16.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 l  ugotowanych grzybów leśnych
  • 5 sztuk jajek
  • 1 sztuka cebula
  • 3 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby pokrój, wrzuć do osolonej wody i doprowadź do wrzenia. Opłucz, osącz. Cebulę drobno posiekaj.
  2. Na rozgrzanym oleju podsmaż grzyby, aż odparuje woda. Dodaj cebulę i smaż, aż się zeszkli. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Jajka rozkłóć i dopraw do smaku. Wlej do grzybów i smaż, aż jajka się zetną, kilkakrotnie delikatnie mieszając. Podawaj z pieczywem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE