Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Jajecznica z parmezanem


02.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk jajek
  • 1 łyżka  masła
  • 50 g  startego parmezanu
  • 1 szklanka  śmietanki 18%
  • 1 pęczek  koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlej śmietanę. Dodaj koperek i gotuj bez przykrycia, aż objętość zmniejszy się o połowę. Dopraw solą i pieprzem, przykryj, odstaw.
  2. Na dużej patelni rozgrzej masło, wlej ubite jajka i smaż, aż się zetną. Do małych miseczek wsyp część parmezanu, włóż usmażone jajka, oprósz pozostałym startym parmezanem i polej sosem śmietankowo-koperkowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE