Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 6 sztuk jajek
- 1 łyżka masła
- 50 g startego parmezanu
- 1 szklanka śmietanki 18%
- 1 pęczek koperku
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do garnka wlej śmietanę. Dodaj koperek i gotuj bez przykrycia, aż objętość zmniejszy się o połowę. Dopraw solą i pieprzem, przykryj, odstaw.
- Na dużej patelni rozgrzej masło, wlej ubite jajka i smaż, aż się zetną. Do małych miseczek wsyp część parmezanu, włóż usmażone jajka, oprósz pozostałym startym parmezanem i polej sosem śmietankowo-koperkowym.
Źródło przepisu: Potrawy z jajek