Dzisiaj jest: Poniedziałek, 20.01.2020 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Jajka faszerowane pastą groszkową


23.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 5 sztuk jajek
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 1/2 sztuki pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki  startego sera żółtego
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • rzeżucha
  • szczypior

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na pół. Następnie ostrożnie wydrąż żółtka i wrzuć je do miseczki.
  2. Do żółtek dodaj odsączony groszek, starty ser, masło oraz posiekany szczypiorek. Zmiksuj wszystko blenderem na gładką masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wymieszaj.
  3. Tak przygotowanym farszem napełnij połówki jajek. Przed podaniem udekoruj rzeżuchą i szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE