Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 5 sztuk jajek
- 1 sztuka puszka groszku
- 1/2 sztuki pęczka szczypiorku
- 3 łyżki startego sera żółtego
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- rzeżucha
- szczypior
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na pół. Następnie ostrożnie wydrąż żółtka i wrzuć je do miseczki.
- Do żółtek dodaj odsączony groszek, starty ser, masło oraz posiekany szczypiorek. Zmiksuj wszystko blenderem na gładką masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wymieszaj.
- Tak przygotowanym farszem napełnij połówki jajek. Przed podaniem udekoruj rzeżuchą i szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników