Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Jajka zapiekane z fasolką szparagową


23.01.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jajka zapiekane z fasolką szparagową najlepiej smakują zaraz po wyjęciu z piekarnika. Przed podaniem dobrze jest je udekorować połówkami pomidorków koktajlowych i listkami bazylii.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk  jajka
    duże
  • 150 g  fasolka szparagowa
    żółta lub zielona
  • 2 sztuki  pomidory
    duże, dojrzałe
  • sól ziołowa
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 łyżeczka  zioła prowansalskie
  • 2 łyżki  oliwa
  • 12 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 1 garść  bazylia
    listki

Sposób przyrządzania:

  1. Umyj fasolkę szparagową, odetnij końcówki i pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
  2. Wnętrza kokilek wysmaruj oliwą. Włóż do nich po porcji pomidorów i fasolki. Warzywa oprósz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 
  3. Na wierzch każdej porcji wbij po jednym jajku. Oprósz przyprawami i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na 15 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE