Dzisiaj jest: Wtorek, 21.08.2018 Imieniny: Joanny i Franciszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Jajko sadzone z marchewką i kuskusem


28.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka jajko
  • 4 sztuki duże marchewki
  • 1/2 szklanki  kuskusu
  • 1 łyżka  mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew obierz, umyj, pokrój w kostkę, przełóż do garnka i zalej wodą. Gotuj do miękkości i odcedź. Zostaw połowę wody, dodaj łyżkę mąki i mieszaj, aż sos zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Kuskus przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  3. Na rozpuszczonym maśle usmaż jajko.
  4. Wsyp kuskus do miseczki, ułóż na nim marchew, a na wierzchu połóż jajko sadzone. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE