Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jarska zapiekanka ziemniaczana z pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 500 g  pomidorów
  • 2 sztuki cebule
  • 4 łyżki  oleju
  • pieprz
  • sól
  • zioła prowansalskie
  • przyprawa do ziemniaków
  • bazylia
  • majeranek
  • tłuszcz do formy
  • 1-2 sztuki posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach, odcedź i przekrój na pół. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem, ułóż ziemniaki i oprósz je solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków i ziołami.
  2. Cebule obierz, pokrój w piórka. Pomidory umyj, osusz, pokrój w ćwiartki. Na ziemniakach rozłóż cebulę oraz pomidory.
  3. Całość wstaw do piekarnika i piecz 35 minut w 200 st. C. Gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE