Dzisiaj jest: Czwartek, 27.02.2020 Imieniny: Gabriela i Anastazji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Jarskie leczo


23.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki cukinie
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 4 sztuki pomidory
  • 6 sztuk pieczarek
  • 6 sztuk kotletów sojowych
  • 6 sztuk parówek sojowych
  • szczypiorek
  • 2 łyżki  oleju
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • liść laurowy

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, drobno posiekaj i podsmaż razem z cebulą. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i cukinie. Duś wszystko przez 5 minut. Dodaj pokrojone papryki, dopraw do smaku i smaż jeszcze 5 minut.
  2. W garnku gotuj przez 8 minut sojowe kotlety i parówki. Kotlety pokrój w kostkę, a parówki pokrój w plastry. Dodaj do warzyw i duś przez 4 minuty. Następnie dodaj pokrojone w ósemki pomidorki i szczypiorek. Duś wszystko jeszcze przez chwilę, dopraw do smaku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE