Dzisiaj jest: Niedziela, 05.04.2020 Imieniny: Ireny i Wincentego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Kalarepa duszona z marchwią i cukinią


26.09.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kalarepę duszoną z marchwią i cukinią podawaj na ciepło. Danie można podawać jako samodzielną potrawę lub jako dodatek do białego mięsa.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3 sztuki  kalarepa
  • 300 g  cukinia
  • 3 sztuki  marchew
    średniej wielkości
  • 2 łyżki  masło
  • 1/2 szklanki  bulion
  • 2 łyżki  koperek
    posiekany
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepy i marchew obierz. Kalarepy pokrój w kostkę, marchew w plastry, a cukinie w słupki.
  2. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim kalarepę z marchewką. Po kilku minutach podlej warzywa bulionem i duś przez 10 minut.
  3. Na koniec dodaj cukinię i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Po 5 minutach duszenia dodaj koperek.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE