Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Kalarepki faszerowane warzywami


21.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kalarepek
  • 1 sztuka marchewka
  • 2 łyżki  zielonego groszku konserwowego
  • 2 łyżki  kukurydzy konserwowej
  • 1/2 sztuki strąka papryki
  • 1 sztuka pomidor
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  oleju
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  tartego żółtego sera

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepki oczyść, umyj, osusz i gotuj przez 10 minut w osolonym wrzątku. Gdy kalarepki przestygną, odetnij wierzchy, wydrąż miąższ. Miąższ posiekaj razem z młodymi listkami.
  2. Marchewki ugotuj i pokrój w kostkę. Wymieszaj razem z osączonymi z zalewy groszkiem i kukurydzą. Dodaj pokrojony miąższ kalarepy oraz pokrojone w kostkę paprykę i pomidor.
  3. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj do pozostałych warzyw, dopraw do smaku i wymieszaj. Następnie dodaj bułkę tartą, jajko i posiekaną natkę pietruszki.
  4. Tak przygotowanym farszem napełnij wydrążone kalarepki. Wierzch posyp tartym serem. Zapiekaj w piekarniku, aż będą rumiane.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE