Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki bułka razowa
z ziarnami dyni - 2 łyżeczki masło
- 4 liście sałata
- 8 plastrów ser kozi
- 1 sztuka awokado
- 1/2 sztuki cytryna
- sól morska
do smaku - pieprz czarny
świeżo zmielony, do smaku - 2 łyżki oliwa
extra vergin
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obierz awokado, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny. Ser kozi pokrusz. Bułki przekrój na pół i posmaruj masłem.
- Na spodzie bułki ułóż liście umytej i osuszonej sałaty. Na wierzchu ułóż kilka plastrów awokado i posyp je pokruszonym serem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Skrop oliwą z oliwek. Przykryj drugą połową bułki.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka