Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Kanapka z mozzarellą i pomidorami


05.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka bułka
  • masło
  • 1 sztuka kulka mozzarelli
  • 4 sztuki plasterki pomidora
  • 1 łyżka  orzechów włoskich
  • 2 łyżki  startego żółtego sera
  • garść liści bazylii
  • 1.5 łyżek  oliwy z oliwek
  • 1 ząbek  czosnku

Sposób przyrządzania:

  1. Bazylię zmiksuj z orzechami, żółtym serem, oliwą oraz czosnkiem. Mozzarellę pokrój na 4 plasterki.
  2. Bułkę przekrój na pół i posmaruj masłem. Dolną część posmaruj bazyliowym pesto.
  3. Następnie na pesto ułóż na przemian plasterki mozzarelli oraz pomidora. Tak przygotowaną kanapkę zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 st. C, by ser się roztopił.
  4. Przed podaniem do środka kanapki włóż kilka listków bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE