Dzisiaj jest: Poniedziałek, 09.12.2019 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kanapka z mozzarellą i pomidorami


05.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka bułka
  • masło
  • 1 sztuka kulka mozzarelli
  • 4 sztuki plasterki pomidora
  • 1 łyżka  orzechów włoskich
  • 2 łyżki  startego żółtego sera
  • garść liści bazylii
  • 1.5 łyżek  oliwy z oliwek
  • 1 ząbek  czosnku

Sposób przyrządzania:

  1. Bazylię zmiksuj z orzechami, żółtym serem, oliwą oraz czosnkiem. Mozzarellę pokrój na 4 plasterki.
  2. Bułkę przekrój na pół i posmaruj masłem. Dolną część posmaruj bazyliowym pesto.
  3. Następnie na pesto ułóż na przemian plasterki mozzarelli oraz pomidora. Tak przygotowaną kanapkę zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 st. C, by ser się roztopił.
  4. Przed podaniem do środka kanapki włóż kilka listków bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE