Dzisiaj jest: Poniedziałek, 20.01.2020 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kapusta z grochem i suszonymi grzybami


12.12.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kapusta z grochem najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy smaki się przegryzą.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 700 g  kapusta kiszona
  • 150 g  groch
    łuskany, w połówkach
  • 100 g  grzyby suszone
  • 1 sztuka  cebula
  • 3 łyżki  olej
  • 3 ząbki  czosnek
  • 1 łyżka  mąka
  • 1 sztuka  liście laurowe
  • 5 sztuk  ziele angielskie
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Groch przepłucz, zalej letnią, przegotowaną wodą. Mocz przez kilka godzin, a następnie gotuj przez 45 minut do miękkości. Pod koniec gotowania dopraw solą. Odcedź.
  2. Suszone grzyby namocz w 2 szklankach wody. Zagotuj, odcedź i pokrój.
  3. Kapustę pokrój, przełóż do garnka, podlej wywarem z gotowania grzybów i dodaj pokrojone grzyby oraz przyprawy. Duś do miękkości przez 60 minut.
  4. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie oprósz mąką i zasmaż. Dodaj do kapusty razem z ugotowanym grochem. Dopraw do smaku i podgrzej.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Minion

Posty : 6

Przepisy: 41


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE