Dzisiaj jest: Środa, 20.11.2019 Imieniny: Feliksa i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kasza z grzybami


02.11.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podawaj od razu.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  kasza jęczmienna perłowa
  • 300 g  podgrzybki
  • 200 g  prawdziwki
  • 1 l  woda
  • 100 ml  wino białe wytrawne
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 ząbek  czosnek
  • 3 łyżki  masło
  • 50 g  ser
  • 10 listków  natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Na głębokiej patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj posiekaną cebulę i czosnek, a następnie kaszę. Całość wymieszaj.
  2. Dodaj wino. Gdy alkohol odparuje wlej chochlę wody, całość wymieszaj.
  3. Kiedy kasza wchłonie wodę, dolej kolejną chochlę. Czynność powtarzaj.
  4. Na osobnej patelni podsmaż na maśle pokrojone wcześniej grzyby. Gdy puszczą sok i zmiękną, zakończ smażenie, a sok z grzybów dolej do kaszy.
  5. Po 20 minutach, gdy kasza zmięknie, dodaj do niej grzyby i podgrzewaj całość jeszcze kilka minut.
  6. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj masło, starty ser i pietruszkę.



Przepis dodany przez:

Joasia75

Posty : 0

Przepisy: 10


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE