Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kasza z grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podawaj od razu.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  kasza jęczmienna perłowa
  • 300 g  podgrzybki
  • 200 g  prawdziwki
  • 1 l  woda
  • 100 ml  wino białe wytrawne
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 ząbek  czosnek
  • 3 łyżki  masło
  • 50 g  ser
  • 10 listków  natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Na głębokiej patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj posiekaną cebulę i czosnek, a następnie kaszę. Całość wymieszaj.
  2. Dodaj wino. Gdy alkohol odparuje wlej chochlę wody, całość wymieszaj.
  3. Kiedy kasza wchłonie wodę, dolej kolejną chochlę. Czynność powtarzaj.
  4. Na osobnej patelni podsmaż na maśle pokrojone wcześniej grzyby. Gdy puszczą sok i zmiękną, zakończ smażenie, a sok z grzybów dolej do kaszy.
  5. Po 20 minutach, gdy kasza zmięknie, dodaj do niej grzyby i podgrzewaj całość jeszcze kilka minut.
  6. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj masło, starty ser i pietruszkę.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 10


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE